CEO Flanders Classic zal luisteren naar kritiek op parkoers Omloop

De renners in Omloop Het Nieuwsblad kregen zaterdag met de Muur van Geraardsbergen en Bosberg het oude parkoers van de Ronde van Vlaanderen voor hun kiezen. Niet iedereen was na afloop te spreken over de nieuwe route.

Valgren

Wouter Vandenhaute, CEO van organisatie Flanders Classic, zal luisteren naar de kritiek van de renners. Onder anderen Belgisch kampioen Oliver Naesen liet weten dat het parkoers wat hem betreft wel zwaarder had gemogen. Vandenhaute tegen Sporza: “We zullen het parkoers evalueren. Maar dat doen we elk jaar met elk parkoers. Ik vind toch dat we een mooie wedstrijd hebben gezien. Vanaf de Molenberg was er strijd, Lotto Soudal trok ten aanval met Tim Wellens en Tiesj Benoot en na de Muur vormde er zich een elitegroepje met bijna alle grote namen.”

Uiteindelijk ging Michael Valgren Andersen met de zege aan de haal. Volgens Vandenhaute niet de naam waarop het publiek had gehoopt. “Voor ons Vlamingen is dat dan wel een beetje jammer, want we willen dat een van onze jongens wint of een van de grote namen. Valgren is geen Vlaming en nog niet die grote naam. Maar ik denk dat we een heel mooie winnaar hebben gekregen en dat we van Valgren nog veel zullen horen.”

Ondanks de lichte kritiek vanuit het peloton ziet Vandenhaute het niet zitten om de finale weer om te gooien. “We zijn blij dat de Omloop de komende jaren in Meerbeke blijft aankomen. Ik denk dat de combinatie Muur van Geraardsbergen-Bosberg tot de verbeelding spreekt. We zullen zien of er kleine aanpassingen nodig zijn aan het parkoers.”