HomeNieuwsCimolai toont macht in Parijs-Nice (VIDEO)

Cimolai toont macht in Parijs-Nice (VIDEO)

Davide Cimolai werd vandaag winnaar in een sprint bergop in Parijs-Nice. Na een etappe van 192 kilometer tussen Saint-Étienne en Rasteau was de Italiaan van Lampre-Merida sneller dan Bryan Coquard (Europcar) en Michael Matthews (Orica-GreenEdge). Michal Kwiatkowski (Etixx-Quick Step) blijft leider.

https://www.youtube.com/watch?v=dOI9w1iH2uw

Adam Hansen (Lotto-Soudal) had te veel last van een valpartij gisteren en Ramon Sinkeldam (Giant-Alpecin) startte ook niet omdat hij ziek was. Het begin van de etappe ging in rap tempo omhoog. Vanuit de start werd de Col de la République, een beklimming van eerste categorie, aangevat.

Thomas De Gendt (Lott-Soudal) wilde zijn gisteren verkregen bollentrui ook voor vandaag verzekeren en viel aan. De Belg kreeg Andrew Talansky (Cannondale-Garmin) en Romain Sicard (Europcar) mee. In de afdaling van de eerste klim van de dag sloten Egor Silin (Katusha) en Pawel Poljanski (Tinkoff-Saxo) aan.

Al snel kregen de vijf vluchters drie minuten voorsprong. De hele etappe schommelde het verschil tussen de twee en drie minuten, door toedoen van Etixx-Quick Step, de ploeg van gele trui Michal Kwiatkowski. Ook Cofidis stak in de achtervolging een mannetje bij met Luis Angel Maté. Nacer Bouhanni was voor de Franse ploeg een van de favorieten van de dag.

In de finale moesten nog een beklimming van tweede en een beklimming van derde categorie volgen. De Gendt pakte consequent de meeste bergpunten mee. Bij een valpartij op ruim dertig kilometer van de streep was onder meer Arthur Vichot (Fdj.fr) slachtoffer. Hij sloot even later weer aan. Op vijftien kilometer van de streep verhoogde Team Sky het tempo in het peloton.

Op dat moment hadden de vluchters nog een minuut voorsprong over. Op het laatste klimmetje van de dag moest Sicard zijn medevluchters laten gaan. De Gendt nam het tempo op zich en ook Poljanski moest de rol lossen. Silin en Talansky konden nog net aanpikken bij de Belg. De Amerikaan moest op vier kilometer van de streep echter zijn Russische en Belgische medevluchters laten rijden.

Onder de rode vod was het De Gendt die solo ging. Op vijfhonderd meter van de streep werd de Belg gegrepen. In de sprint bergop leek Bryan Coquard (Europcar) te gaan winnen, enkel Davide Cimolai (Lampre-Merida) wist hem nog te remonteren. Voor de Italiaan is het na de Trofeo Laigueglia in februari zijn tweede seizoenszege.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Renner neemt losgeslagen paard bij de teugels tijdens koers in de Ardennen

Bizarre taferelen tijdens de Arden Challenge, een koers in de Belgische provincie Luxemburg. Een...

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Kopecky over saga rond vertrek Vollering: ‘Dit gedoe is voor niemand in de ploeg leuk’

Verrassend nieuws vanuit het kamp van SD Worx-Protime. Woensdag liet ploegleider Danny Stam weten...

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Meer zoals dit

Vollering over vertrek: ‘Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg’

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken....

Wout van Aert met succes geopereerd, ploeg geeft nieuwe update

Wout van Aert is deze namiddag in Herentals met succes geopereerd aan zijn sleutelbeen....

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...