Door: Arne Temmerman
Nieuws

Cimolai zet Bouhanni een neus in Catalonië

Davide Cimolai (FDJ) heeft de eerste etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De Italiaan hield in Calella Nacer Bouha...

Davide Cimolai (FDJ) heeft de eerste etappe in de ronde van Catalonië gewonnen. De Italiaan hield in Calella Nacer Bouhanni af.

Geen Nairo Quintana aan de start van de Ronde van Catalonië. De winnaar van vorig jaar verkiest een andere voorbereiding met het oog op de Giro. Met Chris Froome, Alberto Contador, Romain Bardet en Tejay van Garderen staat er echter voldoende klimgeweld aan de start om spektakel te krijgen.

Cofidis en Lotto-Soudal voeren peloton aan

In de eerste etappe waren de sprinters vooralsnog nog aan zet. De rit ging over 178 kilometer en was op uitzondering van enkele kleine hellingen nagenoeg vlak. De vroege vlucht telde vandaag twee renners. Daarbij een oude bekende: Jetse Bol. De 27-jarige Bol rijdt nu voor het bescheiden Colombiaanse team Manzana-Postobon. Axel Domont (AG2R) was de vluchtkompaan van Bol. Achter de twee dapperen hadden Cofidis en Lotto-Soudal, respectievelijk voor Bouhanni en Greipel de touwtjes strak in handen.
Op 25 kilometer was het sprookje van de vroege vluchters dan ook uitgezongen.

Cimolai wint verrassend

In het slot probeerde eerst Cyriel Gautier en daarna Pete Kennaugh nog door de mazen van het net te glippen. Hun moedige poging leidde niet tot het gehoopte succes. We kregen de aangekondigde massasprint. Daarin kwam André Greipel er totaal niet aan te pas en werd het een duel tussen Davide Cimolai en Nacer Bouhanni. Die eerste had de beste jump in huis en vloerde Bouhanni. Kristian Sbaragli spurtte naar de derde plaats. Greipel werd ontgoochelend vierde. Cimolai is ook de eerste leider.

Morgen zijn de renners met aspiraties voor het klassement meteen aan zet in een ploegentijdrit over 41 kilometer. 

Foto: Cor Vos

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws