Nieuws

Classic Loire Atlantique: Pichon wint in eigen regio

Laurent Pichon won in zijn eigen Bretagne de Classic Loire Atlantique.

Laurent Pichon schreef de Classic Loire Atlantique op zijn naam. De Fransman won op een selectief parkoers in Bretagne.

Na Parijs-Nice was het in Frankrijk tijd voor een nieuw hoofdstuk in het voorjaar. De Classic Loire Atlantique vormde een nieuwe kans voor het Franse peloton om een zege aan het palmares toe te voegen.

De twee interessantste namen op de startlijst betroffen twee ouderdomsdekens. Davide Rebellin en Thomas Voeckler trokken veel aandacht in de Bretoense plaats vlakbij Nantes, waar 11 lokale rondes werden afgelegd. Goed voor een totaal van bijna 183 kilometer.

Frans feestje?

Met voor het leeuwendeel Fransen aan de start, was een Franse winnaar goed mogelijk. Een trio uit het Franse land was alvast vroeg op pad gegaan om die ambitie kracht bij te zetten. Marc Fournier (FDJ), Kévin Le Cunff (HP BTP-Auber 93) en Benoît Cosnefroy van de Franse selectie pakten een aantal minuten voorsprong.

Nadat het drietal eraan was voor de moeite, vormde zich een nieuwe kopgroep: dertien renners, waaronder zes van Fortunéo-Vital Concept, konden zich afscheiden, waarna elf renners de oversteek maakten. Vervolgens dikte de eerste groep nog iets aan. Een dertigtal renners ging strijden om de zege.

Twee Bretoenen van Fortunéo-Vital Concept probeerden zich te onderscheiden. Laurent Pichon en Franck Bonnamour reden op de streep af, waarna Pichon zijn ploegmaat achterliet. Hij reed naar de zege in zijn eigen streek.

Foto: Cor Vos

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws