Nieuws

Colbrelli: 'Wil een hoog tempo op Cipressa en Poggio'

Sonny Colbrelli blikt vooruit op Milaan-Sanremo.

Sonny Colbrelli is de hoop van Italië op een zege in Milaan-Sanremo deze middag. Il Cobra wil een zware finale.

Dat vertelde hij aan La Gazzetta dello Sport. "Mijn vorm is echt goed, ondanks dat ik er niet zo over dacht aan het begin van Parijs-Nice." Naar eigen zeggen was hij verbaasd over zijn ritzege. Colbrelli won de tweede etappe van De Koers naar de Zon met aankomst in Amilly. "En ik reed verrassend goed bergop, zeker in de laatste etappe."

"Die overwinning in de tweede rit was de beste uit mijn carrière. En het was de langste sprint uit mijn leven. 320 of 330 meter lang", vertelt de renner van Bahrain Merida verder. "Ik wilde anticiperen en wachtte tot de anderen er overheen kwamen. Maar toen ik weer ging zitten, zat ik nog steeds helemaal vooraan; niemand was me gepasseerd."

Sonny Colbrelli won de tweede etappe in Parijs-Nice.

Vooruitblik

Colbrelli geldt als een van de favorieten voor de zege in Sanremo. Hij kijkt alvast vooruit naar de finale. "Voorafgaand is het een loterij, niemand weet wat er gaat gebeuren. Maar ik ben er 100% zeker van dat Milaan-Sanremo eindigt in een sprint tussen 25 of 30 man", kijkt hij in zijn eigen glazen bol.

"Ik wil dat de Cipressa en de Poggio met een hele, hele hoge snelheid worden beklommen. Dan kunnen we van zo veel mogelijk sprinters af komen", legt Colbrelli zijn voorkeur uit. Ook heeft hij zijn favoriet. "Ik ben er zeker van dat Sagan het niet wil laten aankomen op een sprint. Hij is de enige renner van buitencategorie in dit peloton, een fuoriclasse."

"Hij is als Merckx", aldus Colbrelli. "Maar hij weet dat Gaviria hem aankan in de sprint. Het is moeilijk de wereldkampioen te verslaan maar we hebben kans: hij won al veel, maar verloor ook veel. Je moet het blijven proberen. En ik heb liever een duel met Sagan dan met Gaviria."

Foto's: Cor Vos

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws