Door: Barry de Vries
Nieuws

Coppa Agostoni: Michael Albasini houdt Italianen van zege in Lissono

Michael Albasini wint in de straten van Lissono de Coppa Agostoni door Marco Canola en Francesco Gavazzi te verslaan.

Michael Albasini heeft in een massasprint van een uitgedund peloton de Coppa Agostini in Italië gewonnen. De Zwitser was in de sprint veruit de snelste en hield de Italianen Marco Canola en Francesco Gavazzi achter zich.

De Coppa Agostoni werd verreden over een afstand van 199 kilometer met start en finish in Lissone. Het parkoers voerde vier keer over een lokale ronde van 24.5 kilometer met drie opeenvolgende cols, waarvan de Colle Brianza met zijn 537 meter het hoogste voerde.

De race werd gekenmerkt door veel aanvalspogingen in de openingsfase, maar in de laatste ronde bleven Marc Padun (Bahrain-Merida), Pierre-Luc Périchon (Fortuneo) en Angel Madrazo (Delko Marseille) over van een kopgroep die uit zeven renners had bestaan. Op de kol naar Lissolo zette Padun  zijn medevluchters op achterstand, maar kreeg al snel gezelschap van Egan Bernal (Androni) die vanuit het uitgedunde peloton de oversteek had gemaakt.

Op dat moment hing de achtervolgende groep al op 45 seconden van de twee leiders, maar vanaf de top op Lissolo moest er dertig kilometer worden afgedaald naar de finishplaats waar de finale vlak was. De twee koplopers waren hierbij in het nadeel.

Het peloton liet het tempo echter wat varen, waardoor Ivan Rovny (Gazprom-Rusvelo) en Anthony Delaplace (Fortuneo) uit de groep ontsnapten. De leken het gat naar de koplopers langzaam dicht te rijden, terwijl de grote groep juist tijd verloor. De twee geraakten er echter niet en werden weer terug gepakt door het peloton, dat op twaalf kilometer voor de meet ook de twee koplopers inrekende.

Jacobo Mosca en Périchon probeerden vervolgens nog weg te komen, maar ook deze poging werd vakkundig teruggehaald zodat er een massasprint verzorgd werd. Hierin werd Albasini dus de winnaar en mochten Canola en Giavazzi mee naar het podium.

Foto: Cor Vos

Gerelateerd nieuws