De Jongh: 'We hebben op tijd ingegrepen'

De Jongh: 'We hebben op tijd ingegrepen'

Steven de Jong denkt dat de noodklok op tijd is geluid bij Tinkoff-Saxo, waar de 41-jarige Nederlander werkzaam is. ,,We zijn nog niet in paniek geraakt, we denken op tijd te hebben ingegrepen", zegt hij in gesprek met de NOS.

De Jongh kreeg vrijdag promotie binnen de Russische formatie. De ex-renner van onder meer Rabobank en Quick-Step werd door ploegeigenaar Oleg Tinkov benoemd tot hoofd van alle ploegleiders. Manager Bjarne Riis werd vorige week ontslagen en is inmiddels opgevolgd door oud-bestuurslid Stefano Feltrin.

Volgens De Jongh zijn er grote fouten gemaakt in het wedstrijdprogramma van zijn renners. ,,We moeten bekijken of we in de toekomst bijvoorbeeld nog wel de Ronde van Qatar of Ronde van Oman moeten rijden. De fouten die gemaakt zijn, gaan vooral over de keuzes van wedstrijden die gereden zijn."

Hoe die fouten in de toekomst kunnen worden voorkomen is nog niet duidelijk. ,,Volgende week staat een bijeenkomst gepland met alle ploegleiders en de CEO (Oleg Tinkov, red.). Dan bespreken we wat goed gaat en wat juist niet. We hopen dan een duidelijke analyse te kunnen maken."

Op het vertrek van Bjarne Riis wilde De Jongh niet ingaan. ,,Eigenaar Oleg Tinkov wil dat binnenskamers houden. Ik kan daar echt niks over zeggen."