Devenyns met rit- en eindwinst in Ronde van Wallonië

Dries Devenyns sloeg vandaag in de Ronde van Wallonië een dubbelslag. Niet alleen won hij de laatste etappe, ook het ein...

Devenyns met rit- en eindwinst in Ronde van Wallonië
  • Dries Devenyns Dries Devenyns

Dries Devenyns sloeg vandaag in de Ronde van Wallonië een dubbelslag. Niet alleen won hij de laatste etappe, ook het eindklassement viel hem ten deel.

[video mp4="https://cdn.pijper.io/source/wieler-revue/source/wielerrevue/2016/07/Tour-de-Wallonie-2016-Stage-5-HD-Final-Kilometers.mp4"][/video]

Vroeg in de ontzettend zware laatste etappe kwam een grote kopgroep weg. Naast Pim Ligthart waren met Nils Politt, Baptiste Planckaert en Kenneth Vanbilsen wat interessante namen te zien vooraan. Etixx-Quick Step hield de achterstand onder controle. Na de ritwinsten van Boonen en Trentin wilden zij de eindzege pakken met Meersman.

Na een slotfase vol aanvallen ging Florian Sénechal met meer dan drie kilometer te gaan ervandoor. De enige die kon antwoorden, was Dries Devenyns. De Belg van IAM ging op en over het Franse talent en viel op de slotstrook nog even stil. Jelle Vanendert en Evgeny Shalunov eindigden echter in zijn wiel.

Goed seizoen

Met vijf zeges op de teller draait Devenyns een meer dan goed seizoen. Zijn ploeg IAM Cycling stopt met de sponsoring, dus moet de Belg op zoek naar een nieuwe werkgever. Zijn zeges in de Grand Prix Marseillaise, de Ronde van België en deze ronde kunnen hem zeker helpen bij die zoektocht.

"Natuurlijk ben ik blij", vertelde Devenyns achteraf. "Als je hier een ritzege en de eindwinst pakt, kun je niet meer wensen. Ik heb er de hele week voor gestreden." Zaterdag start hij in de Clásica San Sebastian. "En de Vuelta pak ik ook mee. Daar wil ik voor een ritzege gaan."