Drie Belgen op longlist BMC voor Vuelta a España

Drie Belgen staan op de voorlopige startlijst van BMC voor de Vuelta a España. Die bestaat uit tien namen, nog één renne...

Drie Belgen op longlist BMC voor Vuelta a España

Drie Belgen staan op de voorlopige startlijst van BMC voor de Vuelta a España. Die bestaat uit tien namen, nog één renner moet afvallen.

Philippe Gilbert, Ben Hermans en Dylan Teuns zijn de drie gelukkigen uit België die deel uitmaken van het tiental. Met Darwin Atapuma, Samuel Sánchez en Tejay van Garderen staan er drie potentiële klassementsrenners op de lijst.

Gilbert terug op goede grond

Voor Philippe Gilbert betekent het een terugkeer naar een land waar hij in het verleden succesvol was. En wel in dezelfde ronde. Liefst vijf maal won de Waal in de Ronde van Spanje.

In 2010 pakte Gilbert gelijk de rode leiderstrui voor vier dagen mee na winst in Málaga. Later won hij ook de negentiende etappe in Toledo. Twee jaar later won Phil in zowel Barcelona als La Lastrilla (opnieuw etappe 19), alvorens wereldkampioen te worden in Valkenburg. Met de daar verdiende regenboogtrui kon hij één keer winnen: een Vuelta later in het Catalaanse Tarragona. Het wordt waarschijnlijk de achtste Vuelta voor Gilbert.