Fabio Jakobsen pakt zijn eerste koers voor Quick-Step Floors

In Nokere Koerse heeft Fabio Jakobsen zijn eerste overwinning als beroepsrenner weten te boeken. Op Nokereberg sprintte de 21-jarige Nederlandse neoprof iedereen glad uit het wiel.

Fabio Jakobsen
  • Fabio Jakobsen Fabio Jakobsen

De Belgische eendagswedstrijd pakte uit met een nieuw parkoers. Nokere Koerse 2.0 was korter dan eerdere edities, maar er waren wel meer hindernissen opgenomen. In totaal waren er maar liefst 22 kasseienstroken voorzien. De aankomst op de steentjes van Nokereberg bleef overigens wel gehandhaafd. Deze helling stond in totaal acht keer op het programma.

De wijzigingen zorgden ervoor dat het geen massasprint werd in het Belgische dorp. Een groep van een man of dertig mocht na een geanimeerde wedstrijd om de zege spurten op de keitjes. Fabio Jakobsen won deze sprint met sprekend gemak. Zijn tegenstanders stonden niet op de finishfoto. 

Jakobsen neemt op het podium de kussen van de rondemiss en rondemister in ontvangst.

Op de erelijst volgt Jakobsen Nacer Bouhanni op. De Franse sprinter van Cofidis was vorig jaar de beste in de Belgische wedstrijd. Hij is de negende Nederlandse winnaar van de 1.HC-koers. Leon van Bon was in 2007 de laatste zegevierende landgenoot. Voor zijn werkgever Quick-Step Floors betekende het alweer de veertiende zege van 2018.

21yo Dutch rider, @FabioJakobsen, gets the victory in #NokereKoerse 2018. 1st Pro-win for the neo-pro @QuickStepTeam rider. Former rider of @SEGcycling. #LastKm pic.twitter.com/ZXR85TyM2J — Brain on Wheels ? (@BrainOnWheels) 14 maart 2018