Fdj.fr geeft Geniez kans om klassement te rijden in Vuelta

Alexandre Geniez trekt als kopman van de Fdj.fr-ploeg naar de Ronde van Spanje. Na zijn mislukte Giro d'Italia aast hij...

Fdj.fr geeft Geniez kans om klassement te rijden in Vuelta
  • Alexandre Geniez Alexandre Geniez

Alexandre Geniez trekt als kopman van de Fdj.fr-ploeg naar de Ronde van Spanje. Na zijn mislukte Giro d'Italia aast hij op een goede klassering in Spanje.

Op haar website presenteerde Fdj.fr de selectie voor de Vuelta. Met Murilo Fischer en Christian Odd Eiking zijn er twee niet-Fransen die starten in Balneario Laias. De Ronde van Spanje begint komende zaterdag, een ploegentijdrit van dertig kilometer opent de laatste grote ronde van het jaar.

Poging twee

Alexandre Geniez mag zijn tweede poging gaan ondernemen om een goed klassement te rijden dit jaar. Eerder al was hij de klassementsman in de Ronde van Italië. Maar dat ging in Nederland al mis: Geniez viel al op de derde dag en verloor tijd. De eerste dag in Italië gaf hij op. Na de laatste etappe op Nederlandse bodem werd Geniez ook nog eens bestraft door de jury.

Bergop zal voornamelijk Kenny Elissonde hem bijstaan. Elissonde heeft goede herinneringen aan de Vuelta: in 2013 won hij op de Alto del Angliru. Ook in de sprints gaat Fdj.fr zich proberen te mengen. Lorrenzo Manzin en Kévin Reza worden dan bijgestaan door Matthieu Ladagnous, Johan Le Bon en Laurent Pichon.