Door: Redactie Wieler Revue Fotografie: Cor Vos
Nieuws

Franse seizoensrevelatie Laporte houdt Gaudin af in Tro-Bro Léon

Christophe Laporte heeft zijn vierde seizoenszege te pakken. De snelle Fransman schudde in de finale van de Tro-Bro Léon een solo uit zijn dijen.

De organisatie van de 1.1-koers had dit jaar 27 zogenoemde ribinoù voorzien, goed voor 33 kilometer aan onverhard wegdek. De Bretoense wedstrijd is elk jaar een spektakelstuk en dat was dit jaar niet anders. Het was een grote glijpartij op de West-Franse wegen. Zo ging Noors kampioen Rasmus Tiller onderuit toen hij in de finale alleen aan de leiding reed.

Damien Gaudin, de winnaar van vorig jaar, had ook al pech gekend, maar na een indrukwekkend staaltje achtervolgen wist hij toch weer bij de koplopers aan te sluiten. Dit was echter ook het moment dat Christophe Laporte zijn kans waagde. De Fransman demarreerde eerst op de in de lokale ronde opgenomen modderstrook en een kilometer later schudde hij nog eens aan de boom.

De tweede keer bleek de juiste keer voor de Fransman. Hij kreeg op de omloop rond Lannilis de onvermoeibare Gaudin nog achter zich aan, maar Laporte hield knap stand. De man die aan het begin van het seizoen enkel nog maar twee keer de Ronde van de Vendée op zijn palmares had staan tekende alweer voor zijn vierde zege van het wielerjaar.

Groupama-FDJ-renner Olivier Le Gac werd de nummer zes van in Tro-Bro Léon. Normaal gesproken een niet al te nieuwswaardig gegeven, ware het niet dat de 24-jarige vandaag als eerste Bretoen over de streep kwam. En naar goede traditie krijgt de beste thuisrijder van de organisatie een biggetje mee naar huis.

 Bekijk hier de koers nog eens

 

Gerelateerd nieuws