Door: Tim de Vries
Nieuws

Frederik Veuchelen kondigt afscheid als profrenner aan

De Sluitingsprijs Putte-Kapellen is zijn laatste wedstrijd.

De Sluitingsprijs Putte-Kapellen wordt de laatste koers van Frederik Veuchelen. De renner van Wanty - Groupe Gobert maakt in de traditionele afsluiter van het Belgische wielerjaar een einde aan een wielercarrière van veertien jaar.

"Wielrennen heeft me veel gegeven, maar na veertienen seizoenen is het tijd voor een nieuwe stap", schrijf de 39-jarige op Facebook. "Ik wil graag actief blijven in de sport en het wielrennen. Momenteel begeleid ik reeds enkele sporters en wielrenners. Daarnaast wil ik mij op verschillende gebieden bijscholen."

"Een boek gaat dicht maar de bladzijden van het volgende boek zijn reeds opengeslagen", besluit de coureur zijn verhaal. "We zien elkaar vast weer ergens ‘op de koers'."

De afgelopen negen jaar was de Belg een trouwe vazal van ploegleider Hilaire Van der Schueren (zowel bij Vacansoleil als Wanty - Groupe Gobert). Zijn enige profzege dateert van 2006. Toen won Veuchelen verrassend de semi-klassieker Dwars door Vlaanderen door het peloton af te houden na een monsterontsnapping. Verder reed Veuchelen alle voorjaarsmonumenten uit en bracht hij alle grote rondes die hij reed (twee keer de Giro d'Italia) tot een goed einde.

Foto's: Cor Vos

Gerelateerd nieuws