Gaviria opent nieuwe ronde in eigen land met sprintwinst

Fernando Gaviria heeft de gloednieuwe koers Colombia Oro y Paz in eigen land van een gepast begin voorzien. De sprinter van Quick-Step Floors was de snelste in de eerste etappe.

Gaviria
  • Fernando Gaviria Fernando Gaviria

Met de glorieuze heropleving van het Colombiaanse wielrennen gaat ook een opmars van de Colombiaanse wielerkalender gepaard. Worden in Colombia al jaren interessante koersen gehouden, de internationale top kwam nog nooit echt op het land van renners als Nairo Quintana en Rigoberto Urán af.

De wedstrijd Colombia Oro y Paz - Spaans voor Colombia, goud en vrede - moest daar verandering in brengen. 4 WorldTour-ploegen, niet toevallig de ploegen die succesvolle Colombianen in dienst hebben - staan deze week aan het vertrek in Colombia. De eerste etappe moest en zou een prooi worden van de beste Colombiaanse sprinter Fernando Gaviria.

De concurrentie was niet bijster groot. Sebastian Molano (Manzana Postobón) en Matteo Malucelli (Androni Sidermec) moesten hem bekampen en in feite was de lead-out van Gaviria bestaande uit Álvaro Hodeg en Maximiliano Richeze zó goed dat een overwinning niet kon missen. En de topfavoriet stelde niet teleur. Tussen hem en nummer 3 Richeze nestelde zich nog Molano, maar voor de rest was er weinig aan Gaviria te doen.