Gevallen Gesink: "Kan me niet veel meer herinneren"

Robert Gesink moest door een val in de eerste etappe de Ronde van Zwitserland noodgedwongen verlaten. "Ik weet er niks m...

Gevallen Gesink: "Kan me niet veel meer herinneren"
  • Robert Gesink Robert Gesink

Robert Gesink moest door een val in de eerste etappe de Ronde van Zwitserland noodgedwongen verlaten. De renner van LottoNL-Jumbo reed door een gat, waardoor zijn handen van het stuur schoten en hij op zijn gezicht viel. "Ik weet er niks meer van de val."

Robert Gesink kwam halverwege de koers hard ten val. Volgens ploegleider Jan Boven was het al snel duidelijk dat hij niet meer op de fiets zou stappen. "We zagen al wel dat het niet zo’n valpartij was waar je een renner op de fiets zet en hem weer laat rijden. Je probeert te kijken of het haalbaar is, maar we hadden al snel door dat hij niet meer op de fiets zou stappen."

Door deze valpartij is de Ronde van Zwitserland voor Robert Gesink voorbij. "Ik weet er eigenlijk niks meer van de val", vertelt Gesink. "Ik ben op m’n hoofd gevallen en m’n helm was kapot. Ik kan me nog herinneren dat ik vanochtend gestart ben, maar verder ben ik het allemaal kwijt."

Bert-Jan Lindeman zag de val gebeuren, hij zat in de buurt van zijn kopman toen het gebeurde. "Er zat een gat in de weg en daar ging hij doorheen, zijn handen schoten van het stuur af en hij viel op zijn gezicht. We zaten de hele dag van voren als groep, en dan is dit echt zuur." Lindeman was een van de renners die samen met Gesink afgelopen week terug kwam van een hoogtestage. ""We hebben de afgelopen weken hard gewerkt op hoogte, en dan is dit wel echt zonde."

Het is nog onduidelijk at de kwetsuur betekend voor de Tour-deelname van Gesink.

UPDATE: De medische staf geeft aan dat Gesink een hoofdtrauma heeft zonder complicaties en diverse schaafwonden. Het herstel wordt per dag geëvalueerd richting de Tour de France. Na een redelijke nachtrust vliegt hij vandaag terug naar huis om te herstellen.