Langverwachte transfer rond: Gilbert tekent bij Etixx-Quick Step

De kogel is na lang wachten door de kerk: Philippe Gilbert trekt naar Etixx-Quick Step. De Belgisch kampioen komt over v...

Langverwachte transfer rond: Gilbert tekent bij Etixx-Quick Step
  • Philippe Gilbert Philippe Gilbert

De kogel is na lang wachten door de kerk: Philippe Gilbert trekt naar Etixx-Quick Step. De Belgisch kampioen komt over van BMC.

Al tijdens de Tour waren er de geruchten dat Gilbert de overstap zou maken naar Lefevere. De ploegbaas van Etixx-Quick Step stelde: "Ik ben in blijde verwachting van de handtekening van Gilbert."

Nadagen

Gilbert is inmiddels 34 jaar oud. Na vijf jaar BMC maakt hij de overstap naar de Belgische ploeg. Eerder reed hij voor de andere Belgische ploeg op het hoogste niveau, de Lotto-formatie.

"Sinds mijn beloftentijd heb ik al contact met Patrick", vertelt de Waal in een persbericht op de website van zijn nieuwe ploeg. "Nu heb ik de kans om voor hem te koersen. Ik apprecieer de ethiek en de aanvallende koersstijl van mijn nieuwe ploeg. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk. Ik hoop mijn aandeel te hebben in de klassiekers."

Ook zijn nieuwe CEO Lefevere deed zijn zegje. "Philippe is een van de meest getalenteerde renners in het peloton. Hij is een belangrijke toevoeging aan de ploeg. Hij brengt ervaring en kwaliteit en heeft nog steeds honger en motivatie. We zijn blij een renner van zijn kaliber aan de ploeg toe te voegen."

Gilbert werd twee maanden geleden voor de tweede maal in zijn carrière Belgisch kampioen. Hij meldde onlangs dat hij niet mee wil naar het wereldkampioenschap in Qatar.