Hofland verwacht geen WK-uitnodiging

Moreno Hofland praat met Wieler Revue over zijn achterstand op de topsprinters, zijn WK-kansen en de dagzege op de slotd...

Hofland verwacht geen WK-uitnodiging
  • Moreno Hofland Moreno Hofland

Moreno Hofland rijdt momenteel in Noorwegen de Arctic Race of Norway. De Nederlander praat met Wieler Revue over zijn achterstand op sprinters als Alexander Kristoff, zijn WK-kansen en de dagzege op de slotdag van de de Arctic Race of Norway.

Tijdens de eerste en tweede etappe in de Arctic Race of Norway kwam Moreno Hofland er net niet aan te pas. De sprinter van LottoNL-Jumbo moest op dag één Alexander Kristoff, John Degenkolb en Danny van Poppel voorlaten. Een dag later waren 'slechts' Van Poppel en Degenkolb rapper.

Vandaag wacht in de straten van Bodø weer een sprintkans. Wat het verschil moet maken, daar weet Hofland niet exact de vinger op te leggen. "Het moet gewoon een keertje goed vallen. Ik zit dicht tegen een etappezege in de Arctic Race of Norway aan en ik hoop dat het vandaag goed valt."

In 2013 was Hofland ook in Noorwegen, dus de 24-jarige Nederlander weet wat hij moest verwachten in de race boven de poolcirkel. "Het is deze keer wel een beetje fris", aldus Hofland. "Het is een mooie koers, maar ik houd meer van de warmere oorden. Je loopt een iets groter risico om ziek te worden, ook omdat we geen bus bij de hand hebben. Het is een beetje primitief."

WK-selectie

Hofland hoopt vandaag zijn eerste zege van het seizoen binnen te slepen. Maar deelname op het hoogste podium, het WK in Qatar, daar denkt hij voorlopig nog niet aan.

"Ik denk er niet echt aan, nee. Ik heb in het voorjaar één keer contact gehad met bondscoach Johan Lammerts, maar ik heb niet zo'n heel goed voorjaar achter de rug. Ik heb gereden in Qatar in het voorjaar, het is een wedstrijd voor pure snelheidsduivels, dus je moet die dag echt goed zijn. Ik verwacht geen uitnodiging voor het WK."

Foto: Cor Vos