Door: Arne Temmerman
Nieuws

"Ik had erg goede benen, maar zat ingesloten"

Het werd niet de Milaan-Sanremo van Michael Matthews. De Australiër van Team Sunweb werd anoniem twaalfde.

Het werd niet de Milaan-Sanremo van Michael Matthews. De Australiër van Team Sunweb kon niet echt zijn stempel drukken en werd anoniem twaalfde. "In de strijd om de ereplaatsen zat ik ingesloten."

Het leek zaterdag perfect te gaan voor Team Sunweb in Milaan- Sanremo. De Duitse formatie bepaalde het tempo op de Cipressa. Tom Dumoulin nam vervolgens bijna de hele beklimming van de Poggio voor zijn rekening. De Limburger legde een verschroeiend tempo op. "We wilden de wedstrijd extra hard maken voor de sprinters, anders gingen we gegarandeerd een massasprint krijgen", legt Michael Matthews uit op de website van Team Sunweb.

Plan werkte perfect

"Het plan was om Soren Kragh Andersen en Simon Geschke uit volle pond te laten geven op de Cipressa. Tom Dumoulin moest dan zijn ding doen op de Poggio", vervolgt Matthews zijn verhaal. "Het pakte goed uit, iedereen deed perfect zijn werk." Daarna liep het echter mis, Matthews zat te ver geplaatst om de aanval van Sagan te beantwoorden op de Poggio. Ook in de strijd om de vierde plaats kon de Aussie zich niet mengen. "Ik had nochtans erg goede benen maar in de laatste rechte lijn zat ik ingesloten, waardoor ik niet kon sprinten." 
De Amstel Gold Race is het volgende grote voorjaarsdoel voor Matthews. 

Foto: Cor Vos

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws