Door: Tijn van der Muuren Fotografie: Cor Vos
Nieuws

Julian Alaphilippe wint in Colombia en neemt leiderstrui over

Julian Alaphilippe heeft de vierde etappe van de Colombiaanse ronde Oro y Paz gewonnen. De Fransman versloeg op de slotklim El Tampas de thuisrijders Sergio Luis Henao en Nairo Quintana. Hij neemt tevens de leiderstrui over van ploegmaat Fernando Gaviria.

Opvallend was dat Fernando Gaviria al vroeg in de koers met de leiderstrui om zijn schouders ten aanval trok. De Colombiaan van Quick-Step Floors kreeg maar liefst negentien renners met zich mee. In de kilometers voor de slotklim waagde Gaviria nog een poging, maar de klassementsleider werd nog voor de steile slotklim opgeslokt door het peloton.

Dat Quick-Step Floors de sterkste ploeg in koers is, bewees de blauwe brigade op de flanken van El Tampas. De verschillende demarrages van Oscár Sevilla, Daniel Félipe Martinez en Jhonatan Narvaez strandden door kopwerk van Team Sky en Quick-Step Floors. Sergio Luis Henao was vervolgens degene die als eerste de eindsprint inzette, maar al snel was het Julian Alaphilippe die alle Colombianen uit het wiel spurtte. Nairo Quintana eindigde in het zog van Henao en Alaphilppe als derde, terwijl Tour de France-ritwinnaar Rigoberto Urán naar de vierde plek reed.

Gerelateerd nieuws