Keizer tweede in tijdrit l'Eurométropole

Keizer tweede in tijdrit l'Eurométropole

Martijn Keizer kwam in de Tour de l'Eurométropole drie seconden tekort voor de overwinning in de openingstijdrit van de Tour de l'Eurométropole. De Nederlander moest genoegen nemen met een tweede plek achter de Fransman Alexis Gougeard.

In een geleidelijk oplopende tijdrit over 7,8 kilometer in de Tour de l'Eurométropole heeft Alexis Gougeard de winst gegrepen. De Fransman van AG2R La Mondiale was Martijn Keizer (LottoNL-Jumbo) drie seconden te snel af op het parkoers van Obigies naar Mont Saint-Aubert. Matthias Brändle (IAM Cycling) moest twaalf tellen toegeven op Gougeard.

"Als je er zo dichtbij bent, is het ontzettend jammer dat je net tweede wordt", zei Keizer na de wedstrijd. "Gougeard heeft net als ik veel voordeel gehaald uit het uitrijden van de Vuelta. Ik wist dat hij deze tijdrit ook goed aan zou kunnen. Het was een superlastige proloog en ik heb het maximale uit mezelf gehaald. Ik heb het goed ingedeeld, maar er was één iemand sneller. Dat is heel erg vervelend. Ik heb sinds de Vuelta uitgekeken naar deze dag. Dit moest mijn dag worden en ik was de op één na sterkste."