Kelderman en Gesink mikken op klassement in Zwitserland

Kelderman en Gesink mikken op klassement in Zwitserland

LottoNL-Jumbo gaat met een duidelijk doel naar de Ronde van Zwitserland. Met Wilco Kelderman en Robert Gesink wordt er gemikt op een goed klassement. De kopmannen zijn afgelopen week teruggekomen van een hoogtestage en zijn klaar om weer te gaan koersen. 

Ploegleider Jan Boven is duidelijk over de missie van de ploeg in Zwitserland. "We gaan naar de Ronde van Zwitserland met een duidelijk doel. Een goed klassement met onze twee kopmannen."

Volgens Boven rijden de zes andere renners allen in dienst van de kopmannen en is de kans om voor eigen succes te gaan erg lastig. "Het parkoers leent zich er niet voor, de Ronde van Zwitserland is altijd zwaar maar dit jaar hebben ze de etappes nog zwaarder gemaakt." Toch sluit Boven niet uit dat LottoNL-Jumbo mee kan doen voor etappezeges, al zal dat niet het hoofddoel zijn. "De enige renners die voor dagsucces zouden kunnen gaan zijn onze kopmannen, en of dat gebeurt beslissen we s’ochtends in de bus, met het oog op de tour is een goed klassement rijden het belangrijkste doel."

Wilco Kelderman

Voor Wilco Kelderman is de Ronde van Zwitserland zijn eerste koers na de Ronde van Romandië. Nadat Kelderman zondag teruggekomen is van een hoogtestage op Tenerife kan hij niet wachten om weer een rugnummer op te doen.

"Ik heb zin om weer te koersen, de vorm is in orde en ik ben fit teruggekomen van onze hoogtestage." Het is alweer drie jaar geleden dat Kelderman van start ging in de Ronde van Zwitserland, maar hij is blij om weer in deze ronde te gaan koersen. "Het is altijd mooi om in Zwitserland te rijden, het is allemaal goed geregeld en de etappes zijn uitdagend." Het doel van de ploeg, een goed klassement, onderstreept de klassementsrenner. "Mijn doel is om hoog niveau te halen en daardoor een goed klassement te rijden, wat voor uitslag dat is is lastig te zeggen, al zou een top-10 notering daar zeker bij moeten horen."

Robert Gesink

Ook Robert Gesink is met een goed gevoel teruggekeerd van de hoogtestage op Tenerife. Gesink voelt zich in orde en ziet de Ronde van Zwitserland als de laatste belangrijke afspraak voor de Tour.

"Afgelopen periode hard gewerkt en dat is eigenlijk allemaal bijzonder goed verlopen." Volgens Gesink is de Ronde van Zwitserland de perfecte koers om te zien hoe de vorm is. "Zwitserland is een mooie koers om de puntjes op de i te zetten en mee te pakken wat er te pakken valt." Ook voor Gesink is het alweer meer dan een maand geleden dat hij gekoerst heeft. "We gaan in Zwitserland de eerste paar dagen goed in het koersritme moeten komen en dan hopelijk met goede benen aan de laatste lastige dagen beginnen." Juist die laatste dagen zijn volgens Gesink een mooie uitdaging. "Zwitserland is een enorm lastig ronde dit jaar met wederom de Rettenbach in Oostenrijk als absoluut hoogtepunt letterlijk en figuurlijk."