Kelderman erg tevreden na eerste echte test

Kelderman erg tevreden na eerste echte test

Wilco Kelderman en zijn ploeg Lotto-Jumbo NL kijken met een goed gevoel terug op de Ruta del Sol die gister eindigde met een eerste echte test. In de etappe naar Puerto Peñas Blanca, waar Leopold König in 2013 tijdens de Vuelta de tweede rit won, werd Kelderman 7e en in het eindklassement 4e.

Met zo'n 4000 hoogtemeters zo vroeg in het seizoen was het een zware rit voor het peloton. Eerst reden de renners de ene kant van de klim op om vervolgens een lusje te maken in Estepona om tenslotte nog een keer van de andere kant erop te vlammen. Toen Vasil Kiryienka van kop ging was er nog maar een elite-groepje over waaronder dus Wilco Kelderman. Op het moment dat Valverde aanging kon Kelderman niet mee. Ploegleider Engels zegt het volgende: "Het was volgens mij een eerlijke strijd”, vertelde ploegleider Addy Engels. “Dit is op dit moment het niveau van Wilco Kelderman. Toen Valverde aanzette kon niemand echt mee. Maar als je in je eerste koers van het jaar 4e kan worden in zo’n deelnemersveld ben je goed bezig.”

Kelderman zelf was ook zeer tevreden en blikt vooruit: "Ik ben wel blij met mijn prestaties hier in de Ruta”, zei Wilco Kelderman na de etappe". Ik heb afgelopen winter stap voor stap opgebouwd. Eerst veel aandacht gegeven aan mijn rug waar ik vorig jaar nogal last van had en toen hard getraind. Dat het nu zo lekker loopt, geeft vertrouwen.” Hij kijkt ook uit naar Parijs-Nice die van 6 tot 13 maart wordt verreden. "Ik kijk uit naar Parijs-Nice, maar merk dat sommigen nog net iets beter zijn. Eerst nog maar wat pittige trainingen doen en dan ben ik klaar voor Parijs-Nice", besluit Kelderman.