'Kelderman in vizier Sky en Giant'

Wilco Kelderman wordt nadrukkelijk gevolgd door Sky en Giant-Alpecin. De Nederlander van LottoNL-Jumbo heeft een aflopen...

'Kelderman in vizier Sky en Giant'
  • Wilco Kelderman Wilco Kelderman

Wilco Kelderman wordt nadrukkelijk gevolgd door Team Sky en Giant-Alpecin. De Nederlander van LottoNL-Jumbo heeft een aflopend contract bij de loterij/supermarktformatie.

Wilco Kelderman staat in de belangstelling van Team Sky en Giant-Alpecin. Volgens De Telegraaf zien beide ploegen de 25-jarige Nederlander als een goede versterking van hun ploeg.

Twee jaar geleden - toen Kelderman einde contract was bij Belkin - informeerde Team Sky ook al eens naar de diensten van de Barnevelder, maar tevergeefs. "Toen besloot hij om bij LottoNL-Jumbo te blijven", aldus teambaas Dave Brailsford tegen de 'krant van wakker Nederland'.

Hoewel Kelderman een ongelukkige Tour kent, ziet zowel Team Sky als Giant-Alpecin nog voldoende mogelijkheden in de jonge coureur. Brailsford: "Kelderman is een man waar nog genoeg potentie in zit. Hij heeft in het rondewerk nog niet zijn ware gezicht laten zien."