Koshevoy vindt nieuw contract met 'Twitter-transfer'

Ilia Koshevoy heeft een nieuwe ploeg gevonden voor 2017. De Wit-Rus startte een maand geleden de zoektocht naar een nieu...

Koshevoy vindt nieuw contract met 'Twitter-transfer'

Ilia Koshevoy heeft een nieuwe ploeg gevonden voor 2017. De Wit-Rus startte een maand geleden de zoektocht naar een nieuwe baas op Twitter.

Dat ging als volgt:

De Wit-Rus wilde dat zijn tweet waarin hij meldde op zoek te zijn naar een nieuwe werkgever veel geretweet werd. Koshevoy reed in 2014 als stagiair voor Lampre-Merida en stond daarna twee jaar onder contract bij de Italiaanse ploeg. Die kreeg echter een nieuwe geldschieter en de Wit-Rus komt niet in de plannen voor van het nieuw opgezette TJ Sports. Het beste resultaat van Koshevoy is een tweede plaats in de door Bert-Jan Lindeman gewonnen Vuelta-rit naar La Alpujarra in 2015.

Koffie

Er kwam nog een extra lading aan de mogelijke transfer. De Wit-Rus beloofde namelijk al zijn 'retweeters' een kop koffie wanneer hij een nieuwe ploeg zou vinden. Die koffie, die mag er nu inderdaad komen. Gisteren meldde Koshevoy namelijk - op Twitter natuurlijk - dat hij een contract heeft getekend bij een ProContinentale ploeg.

Hij wil zijn belofte nakomen. Maar: eerst moet hij daarvoor naar eigen zeggen op zoek naar een sponsor. Wellicht dat een nieuwe actie via Twitter hem helpt?

Foto: Cor Vos