Kwiatkowski bezorgt Sky opnieuw dagsucces; Mollema tweede in Algarve

Michal Kwiatkowski heeft de tweede rit in de Ronde van de Algarve gewonnen. De Sky-man won de rit met aankomst op de hoogste berg van de Algarve met speels gemak.

Michal Kwiatkowski Algarve
  • Michal Kwiatkowski Michal Kwiatkowski

Niet alleen in de Ruta del Sol, waar Wout Poels fraai zegevierde, stond er een aankomst bergop op het menu. In de Volta ao Algarve lag de meet op de pakweg negenhonderd meter hoge Fóia.

Op klim naar de meet ging Vasil Kiryienka lang aan de leiding. De Wit-Rus werd onder de vod ingerekend door een omvangrijke groep. Kenny Elissonde legde vervolgens de rode loper uit voor de Pool Kwiatkowski, die het karwei keurig klaarde. Zijn ploegmaat Geraint Thomas maakte het feestje voor Team Sky nog groter door derde te worden en de leiderstrui te over te nemen van Dylan Groenewegen.

2nd win of the day for @TeamSky after Poels' in #VueltaAndalucia. @Kwiato wins stage 2 of #VAlgarve2018 over @DanMartin86 & @GeraintThomas86, who seizes leader’s jersey. Tomorrow ITT. pic.twitter.com/tLi8CUYz3g — Brain on Wheels ? (@BrainOnWheels) 15 februari 2018

Bauke Mollema nestelde zich knap tussen de twee Sky-mannen in. Hij hield daarmee onder meer Daniel Martin, Richie Porte en Bob Jungels af. De Nederlandse kopman van Trek-Segafredo staat in het klassement voorlopig vijfde. Morgen staat er in de Portugese ronde een individuele tijdrit op het programma. Daarna volgen nog een relatief vlakke rit en een pittige slotrit met aankomst bergop.