Terpstra rondt ploegenwerk Quick-Step Floors succesvol af in Le Samyn

Niki Terpstra won voor de tweede keer in zijn leven Le Samyn. De Noord-Hollander kwam in Dour solo over de streep.

Terpstra

Nadat een groepje met onder meer Damien Gaudin van Direct Énergie op kop kwam te zitten, draaide Quick-Step Floors al vroeg de gashendel open. Ze trokken de boel op de kant en zorgden ervoor dat, na samensmelting met een deel van de kopgroep, op 100 kilometer van de aankomst nog maar 15 renners vooraan over waren. 

Daarbij waren er 5 van de Belgische sterrenploeg. Met nog 70 kilometer te gaan waren er 5 koplopers over: Philippe Gilbert en Niki Terpstra (beiden Quick-Step Floors), Damien Gaudin (Direct Énergie), Alex Kirsch (WB Aqua Protect Veranclassic) en Tosh van der Sande (Lotto Soudal). 

Met nog één plaatselijke ronde te gaan moesten de Vlaming en Luxemburger lossen. Gilbert en Terpstra hadden alleen vroege vluchter Gaudin nog als blok aan het been. Gilbert versnelde, maar Gaudin kon na een tijdje bijna het gat dichten. Daarop ging de Nederlander, om de Franse beer uit te schakelen. Gilbert kon zijn ploeggenoot niet volgen, waarna Terpstra solo op de zege af ging.

Na het Openingsweekend had ploegleider Wilfried Peeters nog zijn kritiek geuit op de prestaties van de voormalig drievoudig Nederlands kampioen. Terpstra zorgde met deze winst voor sportieve revanche.