Lefevere: "Boonen niet koste wat kost behouden"

Tom Boonen zou in de belangstelling van LottoNL-Jumbo staan. Ook een verlenging bij Etixx-Quick Step zit er in voor de B...

Lefevere: "Boonen niet koste wat kost behouden"

Tom Boonen zou nadrukkelijk in de belangstelling van LottoNL-Jumbo staan. Ook een contractverlenging bij Etixx-Quick Step zit er in voor de Belg, maar niet tegen elke prijs. "In mei lagen we redelijk ver uit elkaar qua gedachtegang en prijs."

Het contract van Tom Boonen loopt aan het eind van het seizoen af bij Etixx-Quick Step. De 35-jarige Belg is nog altijd een gewilde prooi op de transfermarkt, maar een verlenging van zijn dienstverband bij de ploeg van Patrick Lefevere is niet ondenkbaar.

"Ik zou Tom graag houden, maar ik zal geen onhebbelijke dingen doen", bekent Lefevere tegenover Sporza. "Je gaat met z'n tweeën aan tafel en je bereikt een overeenkomst of niet. In mei was er een etentje en toen lagen we redelijk ver uit elkaar qua gedachtegang en prijs. We zullen zien. Ik zou graag willen dat hij de klassiekers nog rijdt en dat het dan gedaan is, maar je moet dat allebei willen."

Lefevere geldt als een echte zakenman in het profpeloton. Over het feit dat hij na tiental jaren eventueel afscheid moet nemen van zijn protégé, is hij redelijk nuchter.

"Tom wil er geen datum op kleven, maar dat is moeilijk te combineren voor mij", aldus de Etixx-Quick Step-baas. "Dat het vreemd zou zijn als Tom onze ploeg verlaat? Aan alle mooie liedjes komt een einde."