Lefevere wil Gilbert niet in Roubaix, kenners zien het anders

Philippe Gilbert wel of niet aan de start zondag in Parijs-Roubaix? Als het van Patrick Lefevere afhangt niet. Kenners z...

Lefevere wil Gilbert niet in Roubaix, kenners zien het anders
  • Philippe Gilbert Philippe Gilbert

Quick-Step Floors-manager Patrick Lefevere heeft Philippe Gilbert liever niet aan de start van Parijs-Roubaix zondag. Kenners zien het anders. 'Het zou stom zijn om er niet te rijden", zegt Jan Bakelants tegenover Sporza.

Philippe Gilbert reed afgelopen zondag een onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen. De Belg ontsnapte op meer dan 50 kilometer en reed solo naar aankomstplaats Oudenaarde. Gilbert lijkt het niveau van zijn wonderjaar in 2011 te benaderen. 

Liever in Ardennen-klassiekers

Het ziet er echter niet naar uit dat Gilbert die conditie zal kunnen verzilveren in Parijs-Roubaix. Teammanager Patrick Lefevere laat hem liever elders starten. 'Ik zie Gilbert liever in de Brabantse Pijl en de Ardennen-klassiekers", zegt Lefevere tegenover Het Nieuwsblad. "Ik snap wel dat Phil in de afscheidskoers van Tom iets wil terugdoen voor hem, maar ik bekijk het liever op langere termijn."

Ervaring opdoen in Roubaix

Wielrenner Jan Bakelants ziet het anders. "Het zou stom zijn om hem niet te laten starten in Roubaix. Philippe moet de vruchten plukken van zijn huidige conditie", zegt Bakelants. "Ik las trouwens dat hij elk monument wil winnen. Wel, dan moet hij nu ervaring opdoen in Parijs-Roubaix." De renner van AG2R twijfelt ook niet aan de capaciteiten van Gilbert in de Hel van het Noorden. "Ik ben er zeker van dat hij er goed kan presteren. Hij rijdt in de beste ploeg en beschikt bovendien over het beste materiaal."

Wederdienst voor Boonen

Ook Dirk de Wolf zegt in Het Nieuwsblad dat hij Gilbert zou laten starten in Roubaix. "Alleen al uit wederdienst aan Boonen vind ik dat hij zondag Parijs-Roubaix moet rijden. Gewoon om hem een allerlaatste keer te helpen aan een vijfde kassei", aldus De Wolf, jarenlang mentor van Gilbert. 

Foto: Cor Vos