Merckx: "Mechanische doping? Levenslang schorsen!"

Merckx: "Mechanische doping? Levenslang schorsen!"

Eddy Merckx neemt geen blad voor de mond wat betreft mechanische doping. Voorafgaand aan de Ladies Tour of Qatar roept de Belgische legende dat iedereen die betrokken is bij mechanische doping levenslang geschorst moet worden.

Het nieuws van de fiets van Femke Van Den Driessche is momenteel het gespreksonderwerp in het wielrennen. Eerder waren er al geruchten rondom Fabian Cancellara en Ryder Hesjedal, maar de Belgische veldrijdster is de eerste die gepakt wordt met een frame waarin een motor was aangebracht.

Eddy Merckx heeft er goed woord voor over. "Voor mij moet zoiets bestraft worden met een levenslange schorsing", zegt hij tegen Cyclingnews, voorafgaand aan de Ladies Tour of Qatar. "Het leek me ook niet de eerste keer, ik zag ook beelden van de cross op de Koppenberg die niet normaal waren."

"Dit is het ergste dat je kunt doen", vervolgt Merckx in de Qatarese hoofdstad Doha. "Het is erger dan doping. Dit geeft je 50 tot 100 watt meer. Dat is motorrijden, dan moet je maar tegen Valentino Rossi rijden. Dit is heel slecht voor het wielrennen."