Michał Kwiatkowski klautert naar dag- en eindzege in Algarve

Michał Kwiatkowski is voor de tweede keer in zijn carrière eindwinnaar geworden van de Volta ao Algarve. De Sky-renner nam in de laatste etappe de gele leiderstrui over van zijn ploegmaat Geraint Thomas.

Michał Kwiatkowski
  • Geraint Thomas Geraint Thomas

De Alto do Malhão vormde het decor voor de laatste kilometers in de Portugese wielerronde. Maar lang voor die listige slot klim werd bereikt was het al oorlog. Een grote groep van een man of dertig ging er al vroeg vandoor. Enkele aanvallers waren Zdenek Stybar en Michał Kwiatkowski, voor aanvang van de rit de nummer twee in het klassement.

Het was de Tsjech die aan de voet van de korte, nijdige beklimming alleen vooruit reed. Maar toen Kwiato op de pedalen ging staan was Stybar er snel aan voor de moeite. En ook de rest kon de Pool niet volgen. Kwiatkowski snelde zodoende naar zijn tweede zege in de 44ste editie van de Portugese wielerronde. Ruben Guerreiro (Trek-Segafredo) snelde voor eigen volk naar de tweede plek. De Belg Serge Pauwels (Dimension Data) werd nog derde.

En ook het eindklassement was een prooi voor Kwiatkowski. Dankzij de geslaagde couppoging in de laatste rit reed hij zijn ploegmaat Geraint Thomas uit het gele kleinood. Thomas volgt in het eindklassement als tweede, voor Tejay Van Garderen. Bauke Mollema reed zichzelf nog naar de vierde plek in het klassement.