Door: Arne Temmerman
Nieuws

Montaguti wint vierde etappe in Tour of the Alps

De Italiaan van AG2R was de snelste van een uitgedunde groep.

Matteo Montaguti heeft de vierde etappe in de Tour of Alps gewonnen. De renner van AG2R won de sprint van een uitgedunde groep. 

De start van de vierde rit in Tour of thé Alps lag vandaag in Bolzano, aankomen deden de renners in Cles. Het geboortedorp van oud-wereldkampioen Maurizio Fondriest. Onderweg lagen enkele beklimmingen te wachten. Een uitgelezen etappe voor vroege vluchters om voor de zege te strijden.

Een boodschap die eeuwige aanvaller Stefano Pirazzi (Bardiani-CSF) goed had begrepen. De Italiaan trok erop uit en kreeg ploegmaat Simone Andreeta, Jérémy Roy (FDJ), Kilian Frankiny (BMC) en Davide Vilella (Cannondale-Drapac) mee in zog. 

Pirazzi had zijn zinnen gezet op de bergtrui en trok veelvuldig ten aanval. Alleen neo-prof Frankiny kon de Italiaan nog bijbenen. Hubert Dupont zag het gevaar en viel aan vanuit het peloton. De Fransman van AG2R kwam na een dolle achtervolging aansluiten op zes kilometer van de streep. De drie hadden een voorgift van één minuut op het peloton en leken onder elkaar te gaan strijden voor de ritoverwinning. Vier kilometer later was de voorgift van de vluchters al geslonken tot 15 seconden. De vluchters werden alsnog opgeraapt. We kregen een sprint van een uitgedunde groep en daarin toonde Matteo Montaguti zich de snelste. Het is de eerste profoverwinning in zeven jaar voor de Italiaan.

Montaguti from @AG2RLMCyclisme takes the win in front of @ThibautPinot and @RohanDennis! #TotA pic.twitter.com/NbKbPwZjX0

— Tour of The Alps (@Tourof_TheAlps) 20 april 2017

Foto: Cor Vos

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws