Niccolo Bonifazio op één in Kroatië

In een natte etappe trekt Bonifazio aan het langste eind op de eerste dag van de Ronde van Kroatië

Bonifazio

De eerste etappe van Osjiek naar Koprivnica was een rit voor de sprinters. Matic Groselj, Umberto Poli, Jon Bozic en Emil Dima kozen vroeg het ruime sop en gingen samen op avontuur. Er was de hele dag regen en dat maakte de koers zwaar. Hierdoor viel de kopgroep kopgroep uiteen. 

De sprintersploegen controleerden de koers en pakten de koplopers op tijd terug. Bahrain Merida nam het voortouw in de sprint die dankzij het natte wegdek toch enigzins chaotisch was. Niccolo Bonifazio profiteerde van een goede lead-out van ploeggenoot Matej Mohoric. Hij ging de sprint vrij vroeg aan en werd gecounterd door Andrea Guardini van CSF-Bardiani. Met een laatste krachtsinspanning ging Bonifazio toch nog over zijn landgenoot heen zo de eerste etappe te winnen.

Morgen mag Bonifazio aantreden in de leiderstrui in een iets lastigere etappe naar de kustplaats Zadar.

Close sprint @Bonifazio_993 vs @AndreaGuardini. Italian rider gets 1st winning wearing @Bahrain_Merida jersey (2nd year in the team). @Bardiani_CSF sprinter was 2nd. #ToC2018 #TourofCroatia pic.twitter.com/pLjPEAsUqv — Brain on Wheels ? (@BrainOnWheels) 17 april 2018

Net na de finish moest de Italiaan vol in de ankers om niet vol de dranghekken in te rijden.