Nieuwenhuis: "Vooraf wist ik dat ik er klaar voor was"

Joris Nieuwenhuis was vandaag heer en meester op het wereldkampioenschap veldrijden bij de beloften. "Vooraf wist ik dat...

Nieuwenhuis: "Vooraf wist ik dat ik er klaar voor was"
  • Joris Nieuwenhuis Joris Nieuwenhuis

Joris Nieuwenhuis was vandaag superieur op het wereldkampioenschap veldrijden bij de beloften. De nummer twee kwam pas een kleine anderhalve minuut later over de streep. Met de wereldtitel zette de Gelderlander de kroon op een fantastisch seizoen, waarin hij ook de wereldbeker en het nationaal kampioenschap bij de beloften won. 

In Bieles stond er absoluut geen maat op de ijzersterke Nieuwenhuis. Waar al zijn concurrenten fouten maakten, had de renner van Team Sunweb totale controle over zijn fiets en de modderige omstandigheden. "Ik hou van gladde parkoersen en zoiets technisch als vandaag. In het begin voelde ik me direct heel goed. Vooraf wist ik dat ik er klaar voor was, ook mentaal en fysiek. Toch weet je het nooit helemaal zeker op een wedstrijd als het wereldkampioenschap. Het was echt fantastisch."

Nieuwenhuis lette niet teveel op zijn tegenstanders tijdens zijn zegetocht. Door zijn prestatie toonde hij in de toekomst het vuur aan de schenen te kunnen leggen van Wout Van Aert en Mathieu van der Poel, maar volgend jaar wil hij in ieder geval zijn veroverde trui nog laten zien bij de beloften. "Ik hou heel erg van veldrijden en ik ga volgend jaar in die regenboogtrui rijden. Op de weg weet ik nog niet wat ik precies ga doen."

Foto: Cor Vos