Oomen over eerste winst: 'Winnen is altijd magisch'

Sam Oomen boekte vandaag zijn eerste zege bij de profs. In de Tour de l'Ain won hij de derde etappe, met aankomst in Lél...

Oomen over eerste winst: 'Winnen is altijd magisch'
  • Sam Oomen Sam Oomen

Sam Oomen boekte vandaag zijn eerste zege bij de profs. In de Tour de l'Ain won hij de derde etappe, met aankomst in Lélex.

Achteraf was de Tilburger in de wolken. "Ik ben natuurlijk ontzettend blij met mijn eerste profzege", vertelt Oomen in een persbericht van Giant-Alpecin. "Winnen is altijd iets magisch. Alles ging naar wens vandaag, de benen waren goed."

Ook liet hij een dankwoord horen voor zijn ploeg. "Ze werkten hard vandaag, ik ben blij dat ik ze terug kan betalen. Ik heb deze etappe de laatste twee jaar ook gereden en ik wist wat er ging komen. We kwamen met een kleine groep weg en ik had nog wat over in de laatste kilometer."

Eindwinst

Door zijn etappewinst gaat Oomen aan de leiding in het algemeen klassement van de Franse rittenkoers. "Het wordt zwaar morgen", blikt de rossige klimmer vooruit. "Maar het stelt me gerust dat ik in goede vorm ben en goed bergop ga. Het sterke team geeft me ook vertrouwen. We hebben ervaren jongens die weten hoe ze dit moeten aanpakken."

Ploegleider Van Dongen was ook enthousiast over zijn pupil. "Voor Sam is dit een uitstekend leerproces. Hij krijgt een ploeg die hem bijstaat, in een ideale koers met een sterk deelnemersveld. Hij liet dit jaar al goede dingen zien en dit is een prachtig succes. Met de Grand Colombier kan het morgen nog interessant worden. "