Porte gemotiveerd naar Parijs-Nice

Porte gemotiveerd naar Parijs-Nice

Richie Porte gaat vol motivatie naar Parijs-Nice. Dat zegt de Australische renner van Team Sky op de website van zijn eigen ploeg. Hij deelt samen met Geraint Thomas het kopmanschap van de Britse ploeg in de ronde die zondag van start gaat in Maurepas.

Porte ging dit seizoen als een komeet van start. In zijn thuisland werd hij eerst Australisch kampioen tegen de klok, alvorens in de Tour Down Under de etappe met aankomst op Willunga Hill voor het tweede jaar op rij te winnen. Ook werd hij er tweede in het eindklassement, kort achter zijn landgenoot Rohan Dennis (BMC). In februari wist hij in de Volta ao Algarve de aankomst bergop op de Alto de Malhao te winnen en loodste hij ploegmaat Thomas naar de overwinning in het klassement.

Porte zit dan ook lekker in zijn vel. ,,Alles gaat volgens plan. Ik ben gezond en ik doe weer mijn normale trainingen in Europa. Het weer is goed, met de motivatie van de ploeg zit het goed en iedereen is blij met de resultaten die we halen." Zo vult Porte zijn kopman Froome aan, die eerder al zei dat Team Sky geschrokken was door de resultaten vorig jaar.

,,Ik kijk enorm uit naar Parijs-Nice. Ik heb goede herinneringen aan de koers van twee jaar terug", vertelt Porte. In 2013 won de Tasmaniër Parijs-Nice, na ritten te winnen op La Montagne de Lure en in de afsluitende klimtijdrit op de Col d'Èze. Met Bradley Wiggins, Luke Rowe, Bernhard Eisel, Lars Petter Nordhaug en Nicolas Roche krijgen Porte en Thomas vijf luxe knechten mee, Ben Swift gaat mee naar Parijs-Nice om iets uit te kunnen richten in de sprints.

,,Eigenlijk is het parkoers vrijwel hetzelfde als in 2013, toen ik won", vervolgt Porte. ,,De laatste paar etappes zijn heel zwaar, maar je wil jezelf niet laten vangen in die winderige eerste etappes in Noord-Frankrijk. Je moet voorbereid zijn op het onverwachte. Maar we hebben een sterk team en ik denk dat iedereen naar ons zal kijken. We kunnen iedere dag een andere troefkaart op tafel leggen", is Porte zeker van zijn zaak. En motivatie heeft Porte eigenlijk niet eens nodig, zegt hij zelf. ,,Ik heb een nieuwe tijdritfiets nu ik Australisch kampioen tijdrijden ben. Een klein ding, maar het geeft me enorme motivatie. Naar beneden kijken en de kleuren van mijn land zien: dat is best wel cool!"