Rodriguez bang voor 'verrassend sterke' Dumoulin

Rodriguez bang voor 'verrassend sterke' Dumoulin

Met een achterstand van slechts een tel op Fabio Aru stapte Joaquim Rodriguez gisteren op zijn fiets. Aan het eind van de zestiende etappe in de Ronde van Spanje pakte de Katusha-renner twee seconden terug op de Italiaan. Maar Rodriguez vreest vooral Tom Dumoulin in de strijd om de rode trui.

Joaquim Rodriguez is al een aantal dagen de sterkste bergop in de Vuelta à España. Maar in de tijdrit van morgen zal de Spanjaard veel terrein prijsgeven. Dat is ook de reden dat Rodriguez gisteren veel tijdwinst wilde sprokkelen om Tom Dumoulin op grotere achterstand te zetten.

"Maar Dumoulin was gisteren erg sterk, beter dan de dag daarvoor", zegt Rodriguez. "Hij verrast me met zijn prestatie. Maar met hem op minder dan twee minuten gaat een erg lastig karwei worden om de rode trui te behouden. Maar ik zal er voor vechten."

Hoogste trede

Rodriguez wil wel eens een eindzege van een grote ronde aan zijn palmares toevoegen. Purito finishte vorig jaar als vierde, in 2013 werd hij ook vierde en in 2012 zelfs derde. De kleine Spanjaard wil het dus beter doen dan de afgelopen edities van de Ronde van Spanje.

"Alles is nog mogelijk in deze Vuelta", vervolgt hij. "Van mijn marge van een seconde word ik niet superblij, maar deze Vuelta heeft me al wel een ritzege en de rode trui opgeleverd. Mijn ultieme doel is om op het podium te staan in Madrid en waarom niet op de hoogste trede? Ik heb het zelf in de hand, maar eerst moet ik afrekenen met die tijdrit in Burgos."