Door: Matthijs Klerkx
Nieuws

Ronde van Kroatië: Ruffoni haalt nipt vluchter Marangoni bij voor winst

In de Ronde van Kroatië ging de vierde etappe naar Nicola Ruffoni.

Nicola Ruffoni won op dag vier in de Ronde van Kroatië. In Umag haalde de Italiaan kort voor de streep vluchter Alan Marangoni bij.

In drie dagen tijd was het klassement in de Ronde van Kroatië al goed uit elkaar geranseld. Op de klim naar Sveti Jure won Kristijan Durasek de tweede etappe, maar de thuisrijder raakte gisteren zijn leiderstrui kwijt nadat hij twee minuten verloor op het peloton als gevolg van een valpartij. Jaime Roson van Caja Rural-Seguros RGA werd de nieuwe leider.

De vierde rit was een sprintersetappe, van Crikvenica naar Umag. Vier renners kwamen onderweg tot het opzetten van een lange ontsnapping. Alan Marangoni (Nippo-Vini Fantini) was zoals vaker van de partij. Hij nam Daniel Turek (Israel Cycling Academy), Johannes Schinnagel (Felbermayr-Simplon Wels) en Antonio di Sante (GM Europa Ovini) mee op sleeptouw.

Het viertal werd door voornamelijk Caja Rural en de sprintersploegen binnen beperkte afstand gehouden. Toch konden de vier tot kort voor de streep voorop blijven. Marangoni werd pas op 25 meter van de streep bijgehaald door de winnende Nicola Ruffoni, die twee dagen op rij won.

Foto: Cicloweb

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!