Roompot in Oman: Het Midden-Oosten kleurt oranje

Roompot in Oman: Het Midden-Oosten kleurt oranje

Roompot-Oranje Peloton gaat het tweede jaar in. Als beloning voor een sterk eerste jaar werd de Nederlandse ProContinentale ploeg uitgenodigd voor deelname aan de Tour of Oman. Wieler Revue volgde de oranje brigade op de voet in het Midden-Oosterse land. "De Tour of Oman is een ideale voorbereidingskoers op het voorjaar."

In de bar The Vault van het Hormuz Grand Hotel, gelegen aan de rand van de Omaanse hoofdstad Masqat, zitten enkele ploegleiders, mecaniciens en verzorgers van Roompot-Oranje Peloton aan een tafel. Hoewel de dj op de achtergrond hits uit de jaren 90 in een nieuw jasje steekt, komt de stem van Michel Cornelisse er makkelijk bovenuit.

Op de avond na de vierde etappe van de Tour of Oman verschijnen er namelijk beelden op de vier op elkaar gestapelde televisies van de derde etappe, waarin Ivar Slik en Brian van Goethem de kleuren van Roompot-Oranje Peloton in de kopgroep vertegenwoordigen. "Kijk, ze zijn bang voor ons", grapt Cornelisse wanneer Dimension Data zich op kop van het peloton zet voor leider Edvald Boasson Hagen. "Zo bang, ze durven het hier niet eens uit te zenden, terwijl de televisie tijdelijk uitvalt.

Roompot-Oranje Peloton is volop in koers in de Tour of Oman. Bij de Nederlandse equipe viel er begin december op het hoofdkantoor in Moordrecht een envelop van Amaury Sport Organisation (ASO), de organisator van onder andere de Tour de France, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik en sinds 2010 ook de meerdaagse wedstrijd in Oman, op de mat. In die envelop zat een uitnodiging om in februari aan de start te mogen verschijnen van de Tour of Qatar en de Tour of Oman, de eerste koersen voor Roompot buiten Europa.

 

Wieler Revue 2016-02Lees de complete reportage over Roompot-Oranje Peloton in Oman in de nieuwste Wieler Revue. In dit nummer ook interviews met Chris Froome, die voor zijn derde gele trui gaat, en Marcel Kittel, die op weg terug naar de sprinttop is. Daarnaast kun je prachtige prijzen winnen met onze Voorjaarspuzzel!

? Bestel hier het nieuwe nummer van Wieler Revue in onze webshop!