Nieuws

Sagan opnieuw tweede in Sanremo: 'Spektakel brengen belangrijker dan winnen'

Peter Sagan werd net als in 2013 tweede in Milaan-Sanremo, maar bracht wel spektakel in de finale.

Peter Sagan werd net als in 2013 tweede in Milaan-Sanremo. Maar het belangrijkste voor de Slowaak was dat hij de koers weer bepaalde.

Dat stelde de wereldkampioen na afloop van La Primavera. "Ik heb echt alles gegeven", aldus Sagan, die op het podium werd vergezeld door Michal Kwiatkowski en Julian Alaphilippe. De Pool kon zijn oren niet geloven na de winst in de eerste grote klassieker dit jaar.

"De ploeg was geweldig, want ze zetten me veilig af bij de Poggio", vertelde de Slowaak. "Gelukkig vielen we niet, dat was heel belangrijk. Het gebeurde bijna op de finish, nadat de eigenlijke sprint was verreden."

De laatste drie wereldtitels in één beeld.

Spektakel en bier

Het belangrijkste voor de tweevoudig wereldkampioen was echter niet het eindigen op het podium. "Het is belangrijk dat we de fans spektakel geven. Waarvoor komen ze anders naar de koers kijken? Iedereen is nu blij."

Zijn aanval op de Poggio di Sanremo was eigenlijk niet gepland. "Nee, dat gebeurde puur op instinct. Ik probeerde het en zag al snel dat ik alleen was. Daarna maakten Michal en Julian de oversteek. We gooiden er een goede afdaling uit en maakten er daarna iets heel speciaals van."

Of Sagan zelf niet te veel hooi op zijn vork nam in de finale? "Misschien wel, maar ik dacht dat ik de andere twee kon kloppen in de sprint. In ieder geval mag Michal me wel een biertje geven nu", grapte de wereldkampioen tot besluit.

Foto's: Cor Vos

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws