Slagter hoopvol over etappe van vandaag in Parijs-Nice

Slagter hoopvol over etappe van vandaag in Parijs-Nice

Tom Jelte Slagter kijkt uit naar de etappe van vandaag in Parijs-Nice. De Nederlander van Cannondale bewaart goede herinneringen aan slotklim Mont Brouille. "Deze rit heb ik aangevinkt."

Twee jaar terug boekte Tom Jelte Slagter succes in Parijs-Nice. Tijdens de vierde etappe in de Koers naar de zon schreef hij zijn eerste van twee rotzeges in die editie op zijn naam. Toen gebruikte de renner van Cannondale de slotklim Mont Brouille als springplank.

"Daar demarreerde ik in 2014", zegt Slagter tegen De Telegraaf. "Geraint Thomas sloot in de afdaling nog aan, maar die wist ik in de sprint te kloppen. Deze rit heb ik meteen al aangevinkt, toen ik het routeboek zag."

Haut Var

De Fries is het jaar goed begonnen. Slagter won een rit in de Ronde van Haut Var en leek ook het algemeen klassement op zijn naam te kunnen schrijven. Maar in de slotetappe ging het mis.

Op de laatste klim werd Slagter op achterstand gereden, waarna de renner van Cannondale niet meer terug kon keren. Arthur Vichot (FDJ) won de rit en ook het eindklassement, voor Jesus Herrada en Diego Ulissi.