Ster van Bessèges: Gallopin wint slottijdrit, maar komt tekort op Calmejane

De eindzege in de Ster van Bessèges was voor Lilian Calmejane. De slottijdrit in en rond Alès werd gewonnen door Tony Ga...

Ster van Bessèges: Gallopin wint slottijdrit, maar komt tekort op Calmejane

De eindzege in de Ster van Bessèges was voor Lilian Calmejane. De slottijdrit in en rond Alès werd gewonnen door Tony Gallopin.

Arnaud Démare won gisteren zijn tweede etappe in de Ster van Bessèges. De Fransman won de eerste rit en klaarde het kunstje gisteren op de Muur van Laudun opnieuw. Lilian Calmejane stond nog steeds aan de leiding in het klassement. Het talent van Direct Énergie moest een ultieme test doorstaan om de koers bij te schrijven op zijn erelijst.

De slotetappe was namelijk een tijdrit van 12 kilometer. Vanuit het Zuid-Franse Alès togen de renners via de buitenwijken uiteindelijk naar het heiligdom van Alès, gelegen op een korte, steile beklimming. Calmejane had een voorsprong van 17 seconden op Mads Würtz Schmidt van Team Katusha-Alpecin. De Deen werd in Richmond in 2015 wereldkampioen tijdrijden voor beloften. Tony Gallopin volgde een seconde na de Deen.

 Secondenspel

De eerste renner die met een mooie richttijd op de proppen kwam, was Nans Peters. Het klimtalent van AG2R La Mondiale klokte 18 minuten en 24 seconden. Hij bleef lange tijd aan de leiding, tot Alex Kirsch kwam aanzetten. De Luxemburger van WB Veranclassic-Aquaprotect noteerde een tijd van 17 minuten en 59 seconden.

Olivier Pardini, ploeggenoot van Kirsch, deed maar liefst zestien seconden sneller dan de Luxemburger. De echte kleppers moesten dan nog komen. Pierre-Roger Latour bijvoorbeeld. Hij kwam binnen met een gigantische voorsprong en legde zijn klokproef af in 17'22". Topfavoriet Tony Gallopin deed het echter nog beter. Hij kwam binnen in 17 minuten en 5 seconden. Calmejane wist echter de eindzege binnen te halen met een tijd van 17'18".

Foto: