Ster ZLM Toer begint met proloog in Goes

Ster ZLM Toer begint met proloog in Goes

De Ster ZLM Toer opent dit jaar met een proloog in het Zeeuwse Goes. De renners krijgen op 17 juni in de vroege avonduren een parkoers van zeven kilometer voor de wielen. De eerste etappe voert vervolgens van Den Bosch naar Rosmalen. Traditioneel trekt de tweede etappe door het Limburgse Heuvelland, met onder meer de Cauberg, Bemelerberg en Eyserbosweg. De streep ligt voor het derde opeenvolgende jaar in Buchten.

De koninginnenrit wordt verreden in de Belgische Ardennen. Op de stuwdam van La Gileppe zal de finish liggen van een etappe die start in Verviers. Een zwaar parkoers met onder meer beklimmingen van de Côte de Rossier en La Redoute kenmerkt de etappe waar de sprinters zullen moeten overleven en de echte klassementsrenners hun slag kunnen slaan.

De Ster ZLM Toer wordt op zondag 21 juni afgesloten met een etappe door de provincie Noord-Brabant. De rit start bij het Klokgebouw in Eindhoven en finisht na enkele omlopen door het 'Groene Woud' in Boxtel. alwaar na afloop de eindwinnaars van de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk op de Markt zullen worden gehuldigd.

Voorzitter Anton Ganzeboom: ,,Dé generale voor de Tour staat weer als een huis. Geweldig dat we er wederom in geslaagd zijn fantastische partners te vinden die samen met ons het evenement mogelijk willen maken. Prachtige start- en finishplaatsen waar de wielerhistorie van af druipt. Tevens kunnen we ook rekenen op een grandioos startveld." Hoe dat er precies uitziet, wordt later duidelijk.