Ster ZLM Toer heeft etappeschema rond

Ster ZLM Toer heeft etappeschema rond

Het internationale wielerpeloton kan zich ook dit jaar in de Ster ZLM Toer weer voorbereiden op de Tour de France. Net als in 2015 begint de etappekoers, die door het zuiden van Nederland en de Belgische Ardennen gaat, op woensdag 15 juni met een proloog in Goes.

Voor veel renners, en dan met name sprinters en hun teams, is de Ster ZLM Toer - GP Jan van Heeswijk al jaren de ideale voorbereiding gebleken op de Ronde van Frankrijk. Dat zal dit jaar niet anders zijn.

"Dat is ook iets waar we zeker rekening mee houden", zegt wedstrijdvoorzitter Anton Ganzeboom. "Het is fijn dat we daarbij ieder jaar op enthousiaste hulp bij de etappeplaatsen kunnen rekenen. Ook bij nieuwe plekken zoals nu Oss en Someren. Daar zijn we erg blij mee."

Sprinters en aanvallers

Ook dit jaar is de Ster ZLM Toer weer uitstekend geschikt voor sprinters, aanvallers en klassiekerspecialisten. Ganzeboom: "Renners als Marcel Kittel, Mark Cavendish en Andre Greipel wonnen al bij ons en we verwachten ook dit jaar weer veel sterke sprinters aan de start."

Het was Greipel die vorig jaar knap stand hield en de eindzege pakte. "Een sprinter kan winnen, maar dan moet hij wel echt goed in vorm zijn. Ook dit jaar zal de Ardennenrit belangrijk zijn voor het klassement, maar in de Ster ZLM Toer moeten de coureurs iedere dag bij de pinken zijn."

Etappeschema Ster ZLM Toer Woensdag 15 juni: 1e etappe Proloog GoesDonderdag 16 juni: 2e etappe Oss - OssVrijdag 17 juni: 3e etappe Buchten - BuchtenZaterdag 18 juni: 4e etappe Verviers - La GileppeZondag 19 juni: 5e etappe Someren - Boxtel