Superman López volgend jaar kopman in grote ronde

Miguel Ángel López draagt in 2018 tenminste in één grote ronde het kopmanschap. Dat bevestigde Astana-ploegbaas Alexandre Vinokourov aan de Colombiaanse krant El Tiempo.

López
  • Astana Astana
  • Miguel Ángel López Miguel Ángel López

De Kazak heeft vertrouwen in de nog altijd maar 23-jarige Colombiaan, die in februari 24 wordt. "Miguel is klaar voor de grote resultaten", aldus Vino. "Hij heeft dit jaar getoond, ondanks veel blessureleed, dat hij geweldig sterk is bergop en niet bang is voor de beste renners ter wereld. Als alle problemen met zijn gezondheid en fysieke kwaaltjes zijn opgelost, komen de belangrijke uitslagen vanzelf."

In de afgelopen Vuelta won López op Calar Alto en de Alto Hoya de la Mora. Hij werd achtste in het eindklassement en heeft ook al de Ronde van Zwitserland op zijn palmares staan. Vinokourov ziet in hem dan ook een toekomstig winnaar van een grote ronde. "Hij heeft er alles voor: talent, doorzettingsvermogen, vechtlust, een goed stel klimmersbenen en een goede tijdrit." Al viel het werk tegen de klok dit jaar nog wat tegen. "Hij heeft gewoon wat tijd en ervaring nodig."

Wanneer het parkoers van de Giro volgende week woensdag bekend wordt gemaakt, gaan ze bij Astana alvast kijken of er voor Superman López misschien een debuut in Italië in zit voor volgend jaar, of dat een Tour-debuut toch meer voor de hand ligt.