Door: Matthijs Klerkx
Nieuws

Tom Dumoulin: 'Tim Wellens was veel sterker'

Na de zware Ardennenrit staat de kopman van Team Sunweb bovenaan het klassement van de BinckBank Tour.

In de voorlaatste etappe van de BinckBank Tour greep Tom Dumoulin de macht. Hij verloor in de straten van Houffalize weliswaar het rechtstreekse duel met Tim Wellens om de ritzege, maar in het algemeen klassement nam hij wel de leiderstrui over van Lars Boom, die niet mee kon in het geweld.

Dumoulin erkende wel dat hij niet de beste man in koers was. "Tim Wellens was vandaag veel sterker", erkende de Nederlandse Giro-winnaar in het flashinterview. Dat bleek onder meer toen Dumoulin tegen zijn vluchtkompaan zei dat het beste er wel af was. Op een goede vier kilometer van de streep nam de renner van Team Sunweb zelfs nog een gelletje tot zich.

"Ik had twee keuzes", zegt Dumoulin. "Niet meerijden, maar dan waren we teruggepakt, of wel meerijden en hopen dat Tim me er niet af zou rijden. Ik heb voor het laatste gekozen." En met succes. Dumoulin bleef in het spoor van Wellens en veroverde de koppositie. In de slotrit naar Geraardsbergen verdedigt Dumoulin een voorsprong van vier tellen op Wellens. 

Zeker van de eindwinst is de Nederlander dus allerminst: "Het gaat echt wel moeilijk worden om die vier seconden te verdedigen. We zullen elkaar het vuur aan de schenen leggen."

Foto: Cor Vos

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws