Door: Matthijs Klerkx
Nieuws

Tour of the Alps: eindzege Thomas, slotetappe voor Pinot

Thibaut Pinot won de laatste rit in de Tour of the Alps, terwijl de eindzege voor Geraint Thomas was.

De afsluitende etappe van de Tour of the Alps kreeg Thibaut Pinot als winnaar. Geraint Thomas stak de eindzege op zak.

Eerder in de week had Thomas samen met ploeggenoot Mikel Landa de slag geslagen in de derde etappe. Op de slotklim in Funes reed het duo van Team Sky weg van de rest, al was het niet heel ver. Voor de slotrit had de Brit nog een kleine voorsprong op Thibaut Pinot en Domenico Pozzovivo.

De slotrit ging onder meer over de Monte Bondone en kwam aan in Trento. Een groep van negen kreeg de ruimte van het peloton. Daarbij geen grote namen, die maakten zich allemaal klaar voor de belangrijkste beklimming van de dag.

Op de Monte Bondone vielen Michele Scarponi en Pinot aan. Landa controleerde echter de tempoversnellingen in het peloton. Kort voor de top kwam Egan Bernal wel weg. Het Colombiaanse talent van Androni Giocattoli-Sidermec - begeerd door onder meer Movistar Team en Team Sky - pakte een kleine halve minuut in de afdaling.

De Colombiaan werd weer gegrepen, waarna op een kort klimmetje even buiten Trento ploeg- en landgenoot Rodolfo Torres aanviel. Pozzovivo nam over in de slotmeters van de klim, maar kon Thomas niet lossen. Het werd een sprintje in Trento, gewonnen door Pinot.

Foto: Cor Vos

Word nu abonnee van Wieler Revue!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws