Door: Matthijs Klerkx Fotografie: YouTube
Nieuws

Tour of the Alps sluit af met WK-parkoers Innsbruck

De Tour of the Alps zal volgend jaar worden afgesloten op het WK-parkoers in het Oostenrijkse Innsbruck. De renners krijgen zo een generale repetitie voor de wegwedstrijd later in 2018.

Dat maakte de organisatie van de rittenkoers door de Alpen bekend. Op deze manier probeert de opvolger van de Giro del Trentino de concurrentie aan te gaan met de Waalse Pijl die tussen de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik op de kalender gepland is. 

Op maandag 16 april begint de Tour of the Alps, ze eindigt op 20 april om de renners zowel de wedstrijd uit te laten rijden als ze de kans te geven op tijd naar België af te reizen voor Luik-Bastenaken-Luik. Davide Formolo verliet bijvoorbeeld dit jaar eerder de Alpenronde om in Luik heel dicht bij winst te komen. De Côte d'Ans was er te veel aan voor de jonge Italiaan.

De terugkeer van de Alpe di Pampeago is trouwens ook een feit. Lang werd deze steile beklimming niet meer in Giri opgenomen, maar de Tour of the Alps gunt de prachtige beklimming een rentree. Verder zullen er in vijf dagen een totaal van meer dan 13.000 hoogtemeters gemaakt worden.

De organisatie looft ook een speciale Michele Scarponi-prijs uit: iedere dag krijgt een ploeg die een knap staaltje teamwerk laat zien daar de waardering voor met een prijs en een donatie naar keuze voor een lokale vrijwilligersgroep. De prijs heet de 'Team Up'-prijs en moet de sfeer in de ploeg die Scarponi altijd zo uitstraalde onderstrepen.

Gerelateerd nieuws