Trentin: 'Wilde de sprint aantrekken voor Meersman'

Matteo Trentin won gisteren de vierde etappe in de Ronde van Wallonië. Maar dat was niet helemaal wat Etixx-Quick Step h...

Trentin: 'Wilde de sprint aantrekken voor Meersman'
  • Matteo Trentin Matteo Trentin

Matteo Trentin won gisteren de vierde etappe in de Ronde van Wallonië. Maar dat was niet helemaal wat Etixx-Quick Step had gepland.

"Het plan was om met Gianni Meersman de sprint te winnen", vertelde Trentin gisteren na de etappe naar Herstal op de website van zijn ploeg. "We werkten hard vanaf het begin van de etappe. We reageerden op de juiste manier, want er werd veel aangevallen."

Met Meersman moest de Belgische grootmacht voor de tweede etappezege in de Ronde van Wallonië gaan. "In de sprint probeerde ik Gianni af te leveren", vervolgde de Italiaan. "Maar er kwam een AG2R-renner (Gediminas Bagdonas, red.) bijna overheen. Ik bleef mijn sprint volhouden tot aan de streep en won per toeval."

[video mp4="https://cdn.pijper.io/source/wieler-revue/source/wielerrevue/2016/07/Tour-de-Wallonie-2016-Stage-4-HD-Final-Kilometers.mp4"][/video]

Eindzege

Trentin was niet ontevreden met het mislukken van het plan. "Ik ben natuurlijk erg blij met de zege. Mijn vorm is goed en ik kom net terug van een hoogtestage in Livigno."

Vandaag staat weer alles in het teken van Meersman. Die kan net als in 2014 de eindzege behalen in de Ronde van Wallonië. Dan moet de Belg van Etixx-Quick Step wel de zware laatste etappe overleven. Tussen Engis en Dison moeten de renners 11 heuvels over. "We gaan Gianni goed beschermen om de eindzege te behalen", besloot Trentin. Eerder dit jaar won de Italiaan na een spectaculaire finale de achttiende etappe van de Giro in Pinerolo.

Foto: Cor Vos