Tweede ritzege Boasson Hagen in Oman

Tweede ritzege Boasson Hagen in Oman

Edvald Boasson Hagen heeft de vijfde etappe in de Tour of Oman gewonnen. De Noor was de sterkste in de straten van Masqat, net voor Greg Van Avermaet en Marco Canola. Het is al de tweede ritzege van de renner van Dimension Data in de Midden-Oosterse koers.

De renners moesten in de voorlaatste etappe in de Tour of Oman 119,5 kilometer overbruggen, tussen Yiti en Masqat. In de vlucht van de dag zat een Nederlander: Pieter Weening van Roompot Oranje Peloton. Hij moest ronddraaien met Jacques Janse van Rensburg (Dimension Data) en Hugo Houle (AG2R La Mondiale).

Het trio kreeg maximaal zes minuten voorsprong op het peloton. Met nog minder dan tien kilometer te gaan werden ze terug gegrepen en was het een race naar de finish. Onderweg probeerde Romain Bardet (AG2R La Mondiale), tweede in het algemeen klassement achter Vincenzo Nibali op vijftien seconden, nog een aanval te plaatsen, maar de Italiaan van Astana liet zich niet verrassen.

Tour of Oman

Op de 450 meter lange weg richting de streep was wederom het Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) die de rapste was, voor Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) en Marco Canola (UnitedHealthcare). Nibali blijft leider, met vijftien tellen voorsprong op Bardet. Tom Dumoulin staat vierde op veertig tellen.

Morgen is de laatste etappe in de Tour of Oman; een mogelijke sprintetappe waar Moreno Hofland (LottoNL-Jumbo) wellicht mag laten zien of hij Alexander Kristoff (Katusha) ditmaal wel kan kloppen.