Door: Tim Beck Fotografie: Cor Vos
Nieuws

Van Aert: 'Omloop rijd ik in functie van de ploeg'

Wout Van Aert heeft zijn veldritseizoen afgesloten met een zesde plaats in Hoogstraten. Vanaf nu verlegt de wereldkampioen zijn focus naar de weg. Over twaalf dagen wacht Omloop Het Nieuwsblad al.

Volgens de hoofdpersoon gaan die kleine twee weken te kort zijn om resultaat te halen in de semi-klassieker. “Maar mijn conditie staat natuurlijk niet op nul. Ik had het dit weekend lastig na een weekje rust, maar als ik nu een normale week train, hoop ik wel snel weer betere benen te vinden”, laat hij weten aan Sporza.

“Ik wil in de Omloop vooral veel leren. Het is een mooie koers. Ik zal er rijden in functie van de ploeg. Sean De Bie is bijvoorbeeld goed in vorm. Het wordt vooral een start voor alles wat er nog moet komen. Ik kijk enorm uit naar die uitdaging. Het wordt een ontdekkingstocht.”

Van Aert zijn liefde voor de weg werd de afgelopen jaren aangewakkerd. Naar eigen zeggen kiest hij niet de makkelijkste weg. “Bij alles wat ik probeer en doe, denken mensen dat het zomaar zal lukken. Ergens is dat natuurlijk een hele eer. Maar mijn entourage, ploeg en ik beseffen dat het niet zo is.”

Gerelateerd nieuws